Informatie over ingrediënten die NIET zijn verwerkt in onze organische huidverzorgingslijn

 
Ftalaten

Ftalaten worden gebruikt als weekmakers in plastics, bijvoorbeeld PVC. In cosmetica worden ze toegepast 
als oplosmiddel, fixatiemiddel of als geleidingsstof voor geuren en andere cosmetische ingrediënten.                                       

 

Minerale Oliën 

Voorbeelden zijn vaseline en paraffine. Afkomstig uit de petrochemische industrie en veel gebruikt in lip- en babyproducten 
Deze stof kan overgevoeligheid voor licht veroorzaken. Daarnaast wordt het vochtregulerend vermogen van de huid beïnvloed. De huid wordt als het ware afgesloten. Er kan geen zuurstof meer bij komen en afvalstoffen worden niet meer afgevoerd. Het gebruik kan op den duur leiden tot een ongezonde en uitgedroogde huid.

 

Parabenen 

Parabenen zijn conserveermiddelen, die ervoor zorgen dat bacteriën en schimmels niet kunnen groeien, zodat producten 
langer houdbaar zijn. Ze worden echter door de huid ook in de rest van het lichaam opgenomen en blijven daar actief.
 

PEG’s

Een afkorting voor Poly Ethyleen Glycol en dan meestal gevolgd door een nummer, zoals PEG 2 of PEG 40. PEG’s zijn synthetische chemicaliën die in cosmetica worden toegepast als reinigende stoffen, emulgatoren en huidconditioners. Ze bevatten verontreinigingen zoals ethyleen oxide, ijzer, lood, kobalt, nikkel, cadmium en arsenicum. PEG’s kunnen de huid sneller doen verouderen en kwetsbaar maken voor bacteriën.


Propyleen Glycol

Propyleen Glycol wordt in cosmetica gebruikt om vocht vast te houden, bijvoorbeeld in make-up, shampoo, deodorant, 
styling mousse, zeep, huidcrème, badschuim, aftershave en babydoekjes. Het heeft een zeer uitdrogend en ontvettend effect op de huid en kan irriterend zijn voor huid, ogen en longen. Langdurig contact kan leiden tot ontstekingen van de huid. 

 

SLS ( Sodium Lauryl Sulfate)

Dit ingrediënt wordt gebruikt in huid- en haarverzorgingsproducten en is een krachtige detergent die erg goed schuimt en heel goedkoop is. Het wordt gebruikt in 90% van de schuimende cosmeticaproducten, waaronder douche gels, handzeep,
tandpasta, shampoo en badschuim. SLS is een zeer agressieve reiniger die de natuurlijke beschermlaag van de huid aantast en door de huid in het lichaam aanwezig blijft. Daarnaast kan SLS een ernstig uitgedroogde huid, huidirritatie, allergie en haaruitval veroorzaken.